Kedinizin Yaşına Göre Mama

21-11-2022 12:35
Kedinizin Yaşına Göre Mama
Yavru kediler
Hâlâ kemikleri ve eklemleri büyüdüğü için yavru kedinizi bu dönemde doğru beslenmeyle beslemeniz çok önemlidir.
Yavru kedinizin diyetinin temeli, yüksek kaliteli, dengeli, birinci sınıf bir yavru kedi mamasıdır(advance, pro plan, n&d, nutri ve acana tercih edebilirsiniz); ancak çeşitlilik için pişmiş veya çiğ etler sunabilirsiniz.
Bağışıklık sistemi potansiyel patojenler için yeterince güçlü olmadığından, yavru kedi en az 20 haftalık olana kadar çiğ et vermekten kaçının.
Daha da önemlisi, yavru kedinizi asla pişmiş kemiklerle beslemeyin. Bunlar parçalanabilir ve iç hasara neden olabilir veya bağırsak yolunu tıkayabilir.
Ayrıca yavru kedinizin diyetine bazı nemli yiyecekler eklemek de iyi bir fikirdir. Islak konserve yiyecekler veya pişmiş et iyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Nemli yiyeceklerin idrar yolu sağlığını geliştirmeye yardımcı olduğu bulunmuştur.
Yavru kediniz için en iyi mama miktarı, boy, kilo, cins ve genel sağlık durumuna bağlıdır, bu nedenle her zaman veterinerinize danışın. Yavru kedilere genellikle günde en az dört kez yemek verilmelidir. Tabii ki, tüm bunları yemek istemeyebilirler, ancak teklif her zaman orada olmalıdır.
Yetişkin kediler
Yavru kedilere benzer şekilde, yetişkin veya yaşlı kedinizin diyetinin temeli, yüksek kaliteli, birinci sınıf bir ticari kedi maması olmalıdır. Mama alırken, mamanın hangi yaşa uygun olduğunu görmek için paket etiketini kontrol edin.
Yavru kedilerde olduğu gibi, kedinize taze veya pişmiş et veya balık gibi çeşitli yiyecekler sunmaktan çekinmeyin. Etli kemikler veya taze et harika bir protein kaynağıdır, sadece insan sınıfı olduğundan emin olun, çünkü bazı evcil hayvan eti ve kemik ürünleri kediniz için zararlı olabilecek koruyucular içerebilir.
Yaşlı kediler
Yaşlı kedilerin yanlış beslenmenin olumsuz etkileyebileceği sağlık sorunları olabileceğini unutmayın. Birçoğu, tükettikleri sıvı miktarını artırmaya yardımcı olmak için konserve, taze veya pişmiş ıslak bir diyetten yararlanır. Kedinizin sağlık sorunları varsa, uygun bir diyet için daima veterinerinize danışın.
Kaç porsiyon olacağı, kedinizin büyüklüğüne ve yaşına bağlı olacaktır, ancak aşırı besleme ile yetersiz besleme arasındaki dengeyi kurarken her zaman dikkatli olun. Yetişkin kediler genellikle gün boyunca daha küçük öğünler yemeyi tercih eder, bu nedenle ona en az üç veya dört kez yemek verin. Daha küçük, daha sık yemek yemek, daha iyi idrar yolu sağlığı ile ilişkilendirilmiştir.
Şüpheye düştüğünüzde uzmanlarla konuşun. Veterineriniz, mama türü ve kedinizi ne kadar beslemeniz gerektiği ile ilgili olabilecek tüm sorularınızı yanıtlamanıza yardımcı olacaktır.
IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.